Annons
Nyheter

Colombiansk stad plågas av stinkande skum

Colombia • Publicerad 1 maj 2022
Delar av det stora skumtäcket drog in över gatorna i Bogotá-förorten Mosquera tidigare i veckan.
Delar av det stora skumtäcket drog in över gatorna i Bogotá-förorten Mosquera tidigare i veckan.Foto: Fernando Vergara/AP/TT
Stora skummassor i utkanten av Mosquera.
Stora skummassor i utkanten av Mosquera.Foto: Fernando Vergara/AP/TT

Ett vidsträckt täcke av illaluktande och giftigt skum som bildats i en översvämmad och förorenad flod drog i veckan in över hus och butiker i närheten av Colombias huvudstad Bogotá, rapporterar The Guardian.

– Stanken är fruktansvärd, vi har tvingats leva med skummet under lång tid, säger Luz Mariela Gómez, boende i förorten Mosquera, vars gator invaderades av det molnliknande skummet, till lokal tv.

Annons

De ovälkomna skummassorna har drabbat Mosquera vid upprepade tillfällen de senaste åren. Enligt lokala miljömyndigheter har problemet förvärrats till följd av att många dumpar skräp, kemikalier och rengöringsmedel i den närliggande floden.

Boende i området uppmanas att hålla sig borta från skummet som kan orsaka klåda och andningsproblem.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons