Annons
Nyheter

Corona i Frankrike redan i december

En man i Frankrike bekräftas ha varit smittad med coronaviruset redan i december 2019, rapporterar , fyra dagar innan det första fallet rapporterades från Kina.
Frankrike • Publicerad 5 maj 2020
En man i Frankrike var smittad med coronaviruset redan i slutet av december. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Franska läkare har testat prover från ett femtiotal personer som diagnostiserades med lunginflammation under december och januari.

– 24 procent av patienterna som vi testade hade haft symptom som kunde ha varit covid-19, säger Yves Cohen, intensivvårdschef i departementet Seine-Saint-Denis nordost om Paris.

Annons

Ett test, från en man i femtioårsåldern, visade positivt för coronaviruset.

– Vi har kontrolltestat detta prov ytterligare två gånger för att vara helt säkra, och båda gånger blev resultatet positivt, säger Cohen.

Tidigare har det första coronafallet i Frankrike daterats till slutet av januari.

Även mannens två barn uppges ha varit smittade, men inte hans hustru. Man vet inte hur de tre har kunnat smittas, men en teori är att hustrun kan ha fört smittan från sin arbetsplats, en stormarknad, vidare till familjen.

Både mannen och hans barn har tillfrisknat.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons