Annons
Nyheter

Coronaåtgärder minskade vägtrafiken i USA

USA • Publicerad 9 juni 2020
Trafiken var inte jättetät på de amerikanska vägarna under coronarestriktionerna. Arkivbild.
Trafiken var inte jättetät på de amerikanska vägarna under coronarestriktionerna. Arkivbild.Foto: Mark J Terrill/AP/TT

Under nedstängningarna och restriktionerna i USA i april minskade vägtrafiken i landet drastiskt. Enligt nya siffror från USA:s transportdepartement kördes amerikanska fordon 39,8 procent färre kilometer under april, när tiotals miljoner amerikaner beordrades att jobba hemifrån och även i övrigt att undvika allt resande.

Störst var minskningen i USA:s nordöstra delar, där trafikvolymen sjönk 47 procent. I delstaten Connecticut var minskningen 50,5 procent, i Hawaii 50,4 procent, i New Jersey 49,3 procent och i Maryland 47,2 procent.

Nedgången i april innebar också att det under de första fyra månaderna i år noterades en minskning i trafikvolymen för första gången sedan 2001 för perioden januari–april. Jämfört med i fjol var minskningen 14,8 procent under fyramånadersperioden.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons