Annons
Nyheter

Covidsjuk Giuliani på sjukhus

De senaste veckorna har han rest kors och tvärs över USA för lämna in stämningar om påstått valfusk.
Nu har president Donald Trumps advokat Rudy Giuliani lagts in på sjukhus med covid-19.
USA • Publicerad 7 december 2020
President Donald Trumps privata advokat Rudy Giuliani har drabbats av covid-19.
President Donald Trumps privata advokat Rudy Giuliani har drabbats av covid-19.Foto: Charles Krupa/AP/TT

"Jag får fantastisk vård och känner mig bra", twittrade den Trumplojale tidigare New York-borgmästaren under natten till måndagen svensk tid.

76-åringen ska ha tagits in på Georgetown University Medical Center i Washington DC, skriver bland andra tidningen USA Today med hänvisning till källor. På grund av sin ålder är han i riskgruppen för att utveckla allvarlig sjukdom.

Utan munskydd

Annons

Rudy Giuliani har de senaste veckorna lett Trumpkampanjens försök att få delar av presidentvalet ogiltigförklarade. Han har rest från delstat till delstat och lämnat stämningar om påstått valfusk till domstol, utan framgång. Han har även hållit möten med delstatsföreträdare och presskonferenser – utan munskydd.

Det är oklart när och hur Giuliani smittats av coronaviruset. Så sent som på söndagen framträdde han i tv-kanalen Fox News.

Nyheten om hans insjuknande kom från Donald Trump själv. Presidenten skriver på Twitter att "den bäste borgmästaren i New Yorks historia och den som arbetat outtröttligt för att exponera det mest korrupta valet (någonsin) i USA:s historia" har testat positivt. Trump önskar Giuliani ett snabbt tillfrisknande.

Över 14 miljoner fall

Donald Trump har själv fått hård kritik för att inte ha tagit coronaviruspandemin på tillräckligt stort allvar och för sin ovilja att bära munskydd offentligt. Han var själv sjuk i covid-19 i oktober och flera personer i hans närhet har drabbats. Bland dessa finns hans fru och landets första dam Melania Trump, hans söner Donald Junior och Barron, hans stabschef Mark Meadows och Vita husets pressekreterare Kayleigh McEnany.

Över 14,5 miljoner fall av covid-19 har bekräftats i USA och mer än 273 000 människor har avlidit.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons