Annons
Nyheter

Cypern-bolag aktiva i Sverige stängs av

Ekonomi • Publicerad 5 juni 2020
FI har fått flera klagomål gällande fyra cypriotiska värdepappersbolag som nu fått sina tillstånd indragna på Cypern. Arkivbild.
FI har fått flera klagomål gällande fyra cypriotiska värdepappersbolag som nu fått sina tillstånd indragna på Cypern. Arkivbild.Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Fyra cypriotiska värdepappersbolag, som även varit verksamma i Sverige, har fått sina tillstånd tillbakadragna av cypriotiska tillsynsmyndigheten Cysec, skriver Finansinspektionen (FI) i ett pressmeddelande.

Det handlar om bolagen Magnus FX (Cyprus), F1 Markets, Hoch Capital och Rodeler. I Sverige har bolagen marknadsfört sig under varumärken som ETfinance, Investous, Itrader och 24option.

Annons

Cysec har funnit allvarliga brister i hur bolagen har bedrivit sin verksamhet och de har fått en månad på sig att rätta till felen.

Företagen misstänks också för vilseledande annonsering i sociala medier där kändisar har använts utan sitt medgivande, skriver FI.

Även FI har fått klagomål från konsumenter, gällande de fyra cypriotiska företagen, som handlar bland annat om brister i rådgivningen, aggressiv marknadsföring, dolda avgifter och svårigheter att ta ut pengar.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons