Annons
Nyheter

Diego Maradonas skor auktioneras ut

Ekonomi • Publicerad 5 maj 2021
Diego Maradona i samband med VM-finalen 1986 när han ledde sitt Argentina till seger mot dåvarande Västtyskland. Arkivbild.
Diego Maradona i samband med VM-finalen 1986 när han ledde sitt Argentina till seger mot dåvarande Västtyskland. Arkivbild.Foto: Carlo Fumagalli/AP/TT

Den som skulle vilja ha ett par av Diego Maradonas fotbollsskor – dessutom signerade – får chansen i juli. I en stor onlineauktion i USA ska en rad olika prylar som tillhört idrottsstjärnor auktioneras ut. Skorna bedöms få ett utropspris på mellan 40 000–60 000 dollar men är långtifrån det objekt som tros locka störst intresse.

Ett linne som basketstjärnan LeBron James använde som 17-åring under sin high school-karriär och hade på sig när han fotograferades för Sports Illustrated bedöms gå under klubban för 400 000–600 000, dollar, det vill säga cirka 3,4–5,1 miljoner dollar.

Totalt ska mer än 500 olika objekt auktioneras ut, bland annat en golfhandske som tillhört Tiger Woods och matchställ tillhörande avlidne basketstjärnan Kobe Bryant.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons