Annons
Nyheter

Död man var pakistansk journalist

Brott/Olyckor • Publicerad 1 maj 2020
Den man som hittades död utanför Uppsala de 23 april var en pakistansk journalist. Arkivbild.
Den man som hittades död utanför Uppsala de 23 april var en pakistansk journalist. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

En man som hittades död utanför Uppsala förra veckan har identifierats som en 39-årig pakistansk journalist. Mannen försvann i början av mars, och en förundersökning om mord eller dråp inleddes när kroppen hittades den 23 april.

En rättsmedicinsk undersökning har nu genomförts, och misstankarna om att ett brott begåtts har försvagats. Men "fortfarande måste en del polisiära utredningsåtgärder vidtas", skriver polisen på sin sajt.

Mannen var chefredaktör för en regeringskritisk nyhetssajt som rapporterar om bland annat människorättsbrott och myndighetsövergrepp i provinsen Baluchistan. 39-åringen flydde hemlandet 2012 och fick senare asyl i Sverige. Här har han fortsatt sitt journalistiska arbete och även varit verksam vid Uppsala universitet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons