Annons
Nyheter

Döda valen bärgad – körs till Danmark

Natur • Publicerad 4 maj 2021
Den döda knölvalen på Öland har nu lastats i en container och ska köras till Danmark för förbränning. Arkivbild.
Den döda knölvalen på Öland har nu lastats i en container och ska köras till Danmark för förbränning. Arkivbild.Foto: Suvad Mrkonjic/TT

Den döda valen på Öland är nu lastad i en container och ska fraktas till Danmark där kadavret ska förbrännas, skriver Mörbylånga kommun i ett pressmeddelande.

"Jag vill tacka alla som har varit behjälpliga i den här situationen. Vi har hela tiden hittat lösningar och jag är nöjd och stolt över en lyckad hantering och bärgning av valen där många aktörer har samverkat, allt från markägare till myndigheter och entreprenörer", säger kommunens miljöchef Staffan Åsén.

Knölvalskadavret, som är cirka åtta meter långt, hittades för två veckor sedan utanför Ölands sydöstra kust. Valen låg en bra bit från stranden i långgrunt vatten, men kunde under måndagen dras upp på land.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons