Annons
Nyheter

Dödshotade butiksägare – fick skärpt straff

Brott • Publicerad 12 mars 2021
Svea hovrätt skärper straffet för en 43-årig man som utsatt en butiksägare i Södertälje för utpressning. Arkivbild
Svea hovrätt skärper straffet för en 43-årig man som utsatt en butiksägare i Södertälje för utpressning. ArkivbildFoto: Henrik Montgomery/TT

Hovrätten skärper straffet för en 43-årig man som hotat att döda en butiksägare i Södertälje om han inte betalade en påhittad skuld på fem miljoner kronor.

Det var i juni förra året som 43-åringen tillsammans med två andra män, 29 och 38 år gamla, hotade och misshandlade butiksägaren. Han rånades också på bland annat en mobiltelefon och halskedja.

Annons

I tingsrätten ändrade butiksägaren och vittnen delar av sin historia, men rätten valde att gå på de ursprungliga uppgifterna och dömde de tre männen till mellan ett och ett halvt och tre och ett halvt års fängelse.

Nu skärper Svea hovrätt straffet för 43-åringen till tre och ett halvt års fängelse för försök till grov utpressning, rån och ringa narkotikabrott.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons