Annons
Nyheter

Dömd för att ha svultit dotter – åtalas igen

En man som för tre år sedan dömdes för att ha misskött sin dotter så svårt att hon höll på att svälta ihjäl åtalas nu för misshandel mot samma barn.
Brott • Publicerad 1 juli 2022
En man som 2019 dömdes för grovt vållande till kroppsskada på sitt barn åtalas nu för misshandel av samma barn. Arkivbild.
En man som 2019 dömdes för grovt vållande till kroppsskada på sitt barn åtalas nu för misshandel av samma barn. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det var 2019 som båda föräldrarna till en 18 månaders flicka dömdes för grovt vållande till kroppsskada på barnet. Föräldrarna hade misskött barnet genom att inte ge det tillräckligt med mat, och hon var gravt undernärd.

I tingsrätten blev straffet tre månaders fängelse vardera. I hovrätten sänktes påföljden till villkorlig dom.

Annons

Nu har samma man åtalats igen, rapporterar Göteborgs-Posten. Även denna gång är offret hans dotter. Brottet som mannen nu är misstänkt för anmäldes av förskolepersonal, sedan flickan själv sagt att hennes pappa slagit henne i ansiktet. Händelsen uppges ha skett under maj månad.

Enligt stämningsansökan orsakade slaget "smärta, svullnad, rodnad och blodvite". Mannen nekar till brott.

Åklagaren Frida Hörlinge säger till tidningen att hon är besviken över hur barnet behandlats av samhället, och att socialtjänsten borde ha agerat mer kraftfullt.

– Jag anser, utan att gå in på för många detaljer i det enskilda fallet, att flickan borde vara omhändertagen nu. Grunder finns för ett tvångsomhändertagande enligt i stort sett samtliga av de var för sig gällande kriterierna.

Sedan domen 2019 har föräldraparet fått ytterligare ett barn.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons