GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Duo togs med stulen papegoja

Brott • Publicerad 29 juli 2021
Papegojan är återförd till sin rätta ägare. Arkivbild på en annan papegoja.
Papegojan är återförd till sin rätta ägare. Arkivbild på en annan papegoja.
Foto: Terje Pedersen/NTB/TT

Polisen fick under torsdagen in flera samtal om en man i 40-årsåldern och en kvinna i 50-årsåldern som gick omkring med en papegoja i en bur i centrala Hallstahammar.

– Det är ju en liten ort och folk som ringer till oss anser sig veta att de inte äger någon papegoja. När vi tittar i våra system har vi en anmälan om en papegojstöld från gårdagen, i Surahammar, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Misstankar uppstod att det rörde sig om samma fågel.

– Vid den här stölden har man tagit sig in i en lägenhet och stulit all möjligt, bland annat en gitarr, mat och den här fågeln.

Duon kontrollerades av polis som konstaterade att det rörde sig om den papegoja som försvunnit från lägenheten.

– De blev avplockade fågeln som transporterades till sin ägare. Mannen och kvinnan avisades från platsen.

Det är oklart om de blir misstänkta för något brott i samband med händelsen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.