Annons
Nyheter

Efter 20 år – Ipod går i graven

När Apple släppte sin första Ipod 2001 var det med svartvit skärm, tio timmars batteritid och en kapacitet på 1 000 låtar. Nu har den sista mp3-spelaren lämnat fabriksbandet.
Tech • Publicerad 11 maj 2022
En trotjänare går i graven. Arkivbild.
En trotjänare går i graven. Arkivbild.Foto: Mark Lennihan/AP/TT

Sedan Ipodens glansdagar har de allra flesta hittat andra sätt att lyssna på musik, inte minst de miljontals låtar som finns tillgängliga att strömma via mobiler. Men Ipod har trots det levt vidare.

Men nu har Ipods resa officiellt nåt sitt slut, och den nuvarande generation sju, som släpptes så sent som i maj 2019, blir den sista.

Annons

Mellan raderna i Apples pressmeddelande går det att läsa att det finns bättre sätt att lyssna på musik i dag. Mp3-spelarna har spelat ut sin roll i och med att andra maskiner gör jobbet minst lika bra.

"Musik har alltid varit en del av Apples kärna och att föra den till hundratals miljoner användare på det sätt som Ipod gjorde påverkade mer än bara musikindustrin – det omdefinierade också hur musik upptäcks, lyssnas på och delas", säger Greg Joswiak, vice chef för global marknadsföring på Apple, i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons