Annons
Nyheter

Efter protesterna – guldpriset stiger

Ekonomi • Publicerad 1 juni 2020
Oroligheterna i USA gör att investerare söker sig till säkrare placeringar. Arkivbild.
Oroligheterna i USA gör att investerare söker sig till säkrare placeringar. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Guldpriserna steg under måndagen efter helgens omfattande protester i flera stora amerikanska städer. Det, i kombination med en svag dollar och den ansträngda relationen mellan USA och Kina, gjorde att investerare sökte sig till säkrare placeringar.

Spotpriset för guld steg 0,9 procent till 1 742 dollar, motsvarande runt 16 300 kronor, per uns strax efter klockan sju, svensk tid.

Annons

– Oro för den rådande situationen i USA verkar påverka marknadens inställning, säger Michael McCarthy, chefsstrateg på CMC Markets, och tillägger att de ökade spänningarna mellan världens två största ekonomier också hjälpte till att ge guldpriset en skjuts uppåt.

Även silverpriset har stigit med 2,5 procent till strax över 18 dollar, eller runt 170 kronor, per uns – det högsta priset sedan i slutet på februari.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons