Annons
Nyheter

Egenföretagare lite mer optimistiska

Ekonomi • Publicerad 4 april 2022
Egenföretagarna ser lite mer optimistiskt på farten i ekonomin än tidigare i år trots rapporter om stigande inflation och högre räntor, enligt SEB:s företagarindikator.
Egenföretagarna ser lite mer optimistiskt på farten i ekonomin än tidigare i år trots rapporter om stigande inflation och högre räntor, enligt SEB:s företagarindikator.Foto: Johan Nilsson/TT

Egenföretagarnas optimism över utvecklingen stiger något för tredje månaden i rad. Men den är ännu klart mer dämpad än förra våren, enligt SEB:s företagarindikator.

Indikatorn mäter företagarnas förväntningar på omsättning, likviditet och arbetstid de kommande tre månaderna.

Annons

Andelen företagare som tror på en positiv utveckling ökar från 30 till 32 enheter, andelen som tror på en negativ utveckling är oförändrat 16 procent.

Indikatormåttet som SEB använder är skillnaden mellan de som tror på en positiv utveckling och de som tror på en negativ utveckling. I april ökar det från 14 till 16. I februari var det som lägst, 10.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons