Annons
Nyheter

Elon Musk surnar till på distansarbete

Ekonomi • Publicerad 1 juni 2022
Elon Musk ger sig in i debatten om distansarbete på Twitter. Arkivbild.
Elon Musk ger sig in i debatten om distansarbete på Twitter. Arkivbild.Foto: Matt Rourke/AP/TT

Teslachefen Elon Musk har fått nog när det gäller anställda som vill jobba hemma. Nu surnar han till rejält, och ger sig in i debatten på Twitter om hemarbete, som han inte gillar.

Han utvecklar sina tankar kring ett mejl till cheferna på Tesla, som han enligt uppgifter ska ha skickat under tisdagen.

Annons

Han bekräftar inte direkt på Twitter att det är han själv som har skickat mejlet, men svarar på frågor om hemarbete från följare i samma anda som det som står i mejlet. De som tycker att det är föråldrat att jobba på kontoret "kan låtsas jobba någon annanstans" svarar han en följare på Twitter.

I mejlet står under rubriken "Distansarbete är inte längre acceptabelt" att den som önskar jobba hemifrån måste tillbringa minst 40 timmar på Tesla-kontoret, eller helt enkelt lämna bolaget".

Där står också att Tesla-kontoret ska vara just ett kontor för Teslas angelägenheter, inte för sådant som inte har med arbetet att göra.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons