Annons
Nyheter

Embracer vill köpa fransk brädspelskoncern

Svenska spelkoncernen Embracer vill köpa den franska brädspelkoncernen Asmodee till en köpeskilling på omkring 2,75 miljarder euro, motsvarande 28,3 miljarder kronor.
Ekonomi • Publicerad 15 december 2021
Embracers grundare och vd Lars Wingefors. Arkivbild.
Embracers grundare och vd Lars Wingefors. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

"Förutsatt att transaktionen slutförs, kommer Asmodee att bli den nionde operativa gruppen inom Embracer, vilket flyttar Embracer mot att bli ett ledande självständigt globalt eko-system för spel och bli Europas största spelkoncern", skriver Embracer i ett pressmeddelande.

Asmodee säljer mer än 39 miljoner brädspel, spelkort och digitala brädspel årligen i fler än 50 länder. Koncernen har en portfölj med fler än 970 spel.

Annons

Karlstadsbaserade Embracer var en av fjolårets stora börsraketer, men aktiens värde har utvecklats negativt under 2021. Aktien har dryg 122 000 ägare hos nätbankerna Avanza och Nordnet.

Transaktionen kan komma att slutföras under första halvan av nästa år. Köpet är villkorat av konsultationer med fackföreningar inom Asmodeekoncernen, och kommer till viss del att betalas med nyemitterade aktier i Embracer.

Bolaget ska sammankalla en extra bolagsstämma för att fatta beslut om att emittera aktierna.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons