Annons

Emil Hansson: ”Mentalt ligger du under på förhand”

När Ystads IF ikväll äntrar Kristianstads Arena gör laget det inte bara mot sju motspelare. På läktaren stormar ett oranget hav fram som svept sitt lag till en 71 matcher lång svit utan förlust. En Kristianstadsspelare som vet hur det är att stå på motståndarsidan är nyförvärvet från YIF Emil Hansson, och han skickar en varning till sina gamla lagkamrater.
Handboll • Publicerad 7 november 2018
Emil Hansson får för första gången besök av sina forna lagkamrater på sina nya hemmaarena.Foto: Bosse Nilsson

– Jag vet hur det är att stå där i motståndarlaget. Man är nervös, det är en stor arena och man har alla emot sig. Mentalt ligger du redan under innan matchen ens har börjat, säger Emil Hansson.

25 mars 2015. Det var senaste gång Kristianstad förlorade en match på hemmaplan mot svenskt motstånd. Därefter har laget gått obesegrade i 71 matcher i rad. På dem 71 matcherna har Ystads IF kommit besök vid åtta tillfällen. YIF har skrapat ihop noll poäng. En spelare som varit med och förlorat vid otaliga tillfällen är Emil Hansson som inför säsongen bytte den vite tröjan mot den orangea. Men denna gång vittrar han seger.

Annons

– Det ska bli riktigt skoj och det är en speciell känsla för mig att få ta emot mitt gamla lag på min nya hemmaplan. Det ska bli kul att få puckla på mina gamla lagkompisar och förhoppningsvis blir det två poäng. Jag har hört att det kommer mycket folk också, säger Hansson.

Ni har 71 matcher utan förlust. Vad är det som gör det så svårt att möta er i Kristianstads Arena?

– Jag skulle säga att det är publiken. Det blir ett sådant adrenalinpåslag när du kliver ut inför de 4000 i publiken, och under presentationen när de applåderar och skriker ditt efternamn. Det är helt fantastiskt!

– Oavsett hur vi spelar så stöttar de oss och det känns som att vi hela tiden får turen med oss, säger Emil.

Kristianstadsspelaren sträcker sig så långt som att det är en unik publik i Sverige.

– När vi mötte Vardar borta i Champion League. Sicket tryck det var där! Där har den svenska publiken något att lära sig. Den enda som kommer i närheten är Kristianstadspubliken.

Inledningsvis har mittnians Kristianstadskarriär blandat och gett där han stundtals har fått begränsat med speltid. Men Hansson ångrar ingenting och stormtrivs i sin nya miljö där han även fått speltid i den största klubbturneringen.

– Det är jävligt utvecklande. Vi tränar två gånger om dagen och alla är riktiga proffs. Det är tuff konkurrens om platserna. Det har varit lite upp och ner för mig. Jag fick 45 minuter mot Karlskrona och i första matchen mot Ystad. Sen har jag fått mindre speltid i vissa matcher.

– I Champions League gjorde jag fem mål mot ”Barca” och fick även speltid mot Rhein–Necker Löwen. Det är en stor omställning att möta de lagen, men väldigt utvecklande, säger Emil Hansson.

Lagen möttes redan i andra omgången av årets handbollsliga i Ystads Arena där gästande Kristianstad vann komfortabel med 24–18. Emil Hansson stod för ett mål då.

Niclas LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons