Annons
Nyheter

En misstänkt för medverkan i Einármord

En person har delgivits misstanke om brott i mordutredningen som pågår efter dödsskjutningen av rapparen Einár i oktober 2021, rapporterar .
Brott • Publicerad 10 maj 2022
Blommor och ljus i närheten av platsen i Hammarby Sjöstad, där rapparen Einár blev skjuten till döds. Arkivbild.
Blommor och ljus i närheten av platsen i Hammarby Sjöstad, där rapparen Einár blev skjuten till döds. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Personen är skäligen misstänkt, och enligt åklagaren Marina Chirakova är personen misstänkt för medverkan i samband med brottet. Personen har inte begärts häktad.

– Jag bedömde att misstanken är så pass svag att tvångsmedel inte kan användas, säger Chirakova till radiokanalen.

Annons

Den då 19-årige artisten sköts till döds på en innergård i stadsdelen Hammarby sjöstad i Stockholm den 21 oktober förra året.

Ingen har gripits, men polisen misstänker att två gärningsmän utförde mordet. Enligt vittnesuppgifter var mördarna mörkklädda och bar huvor och munskydd.

Mördarnas flyktväg har kartlagts, men spåren tar slut i närheten av en parkeringsplats under motorvägen Södra länken, nedanför Sickla sluss.

I april 2020 utsattes Einár, då bara 17 år gammal, för en kidnappning. Han fördes till en lägenhet där han rånades. Det togs även förnedrande bilder i utpressningssyfte.

Kidnappningen ska ha orkestrerats av personer inom det så kallade Vårbynätverket i södra Stockholm. Flera personer, däribland gängledaren Chihab Lamouri och rapparna Haval Khalili och Yasin Mahamoud, dömdes för inblandning i kidnappningen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons