Annons
Nyheter

Man skjuten i Helsingborg

Brott • Publicerad 8 april 2023
Polis på plats i Mariastaden i Helsingborg tidigt på påskaftons morgon efter larm om skottlossning.
Polis på plats i Mariastaden i Helsingborg tidigt på påskaftons morgon efter larm om skottlossning.Foto: Johan Nilsson/TT

Flera personer larmade polisen om att skott avlossats i Helsingborg i området Mariastaden. Larmen kom strax innan klockan 02 natten mot påskafton.

Enligt polisen har en man i 30-årsåldern kommit till sjukhuset med skottskador.

Annons

Händelsen rubriceras som försök till mord. Det är oklart hur allvarligt skadad personen är och polisen vill inte säga hur han tog sig till sjukhuset.

– Vi har ett större område avspärrat, vi inväntar tekniker och vapenhund. Sedan jobbar vi vidare med utredningsdelen beträffande personen som är skjuten. Han vårdas just nu på sjukhus, säger Magnus Lefèvre vid polisen i region Syd.

TT: Har ni någon misstänkt?

– Vi har ingen frihetsberövad. Vi har vittnesuppgifter som har sett personer lämna platsen, som vi jobbar utefter, säger han.

Vid 04.30 hade ännu ingen misstänkt gripits.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons