Annons
Nyheter

Sju anhållna efter dödsskotten i Växjö

En uppgörelse inom kriminella kretsar. Det är en av polisens teorier sedan en 28-årig man skjutits ihjäl i Växjö.
Sju män är anhållna, varav två misstänks för mord.
Brott • Publicerad 11 september 2021
Polisen letar med hundar efter bevis efter nattens dödsskjutning.
Polisen letar med hundar efter bevis efter nattens dödsskjutning.Foto: Mikael Fritzon/TT
Efter skottlossningen i Växjö hittades en allvarligt skadad man som avled.
Efter skottlossningen i Växjö hittades en allvarligt skadad man som avled.Foto: Carl Carlert/TT

– De sju misstänkta männen är i åldern 17–21 år gamla. Två av dem är på sannolika skäl misstänkta för mord medan fem är skäligen misstänkta för medhjälp till mord, säger presstalesperson Robert Loeffel vid polisen i region Syd till Smålandsposten.

– Det har varit ett mycket intensivt polisarbete under hela dagen och vi har bland annat fått hjälp av den regionala insatsstyrkan med att frihetsberöva personerna. Tillslagen har skett på en mängd olika platser runt om i Växjö och vi har genomfört en rad husrannsakningar, säger han till tidningen.

Känd av polisen

Annons

Vid 3.30-tiden på lördagsmorgonen hördes flera skott avlossas i stadsdelen Araby. Polisen hittade strax därpå en mycket allvarligt skadad person. Några timmar senare kom dödsbudet.

Efter att ha hört vittnen, vidtagit teknisk undersökning och andra utredningsåtgärder lutade polisen tidigt åt en motivbild.

– En av teorierna är att detta kan röra sig om en uppgörelse inom kriminella grupperingar, säger Filip Annas, presstalesperson på Region Syd, till TT.

– Den avlidne är känd av oss sedan tidigare.

Enligt Smålandsposten hade den mördade mannen inte fällts för någon grövre brottslighet.

Kunskap om gängen

Polisens kunskap om mannen och tidigare konflikter ledde till att utredningen tog fart snabbt. Tillslag skedde i bostäder, men polisen lokaliserade även misstänkta personer på olika platser utomhus.

– När det väl händer sådana här grova brott så är det en enorm kraftansamling i regionen och det är många lediga poliser som arbetat extra för att nå resultat, säger Robert Loeffel till Smålandsposten.

Under söndagen fortsätter förhören med de misstänkta.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons