Annons
Nyheter

Hittades skottskadad utomhus – avled

En man i 20-årsåldern har avlidit efter att ha hittats med allvarliga skottskador på en plats utomhus i Alby i Botkyrka kommun, söder om Stockholm.
Brott • Publicerad 4 maj 2021
Polisen på plats i Alby där en man i 20-årsåldern sköts till döds i natt.
Polisen på plats i Alby där en man i 20-årsåldern sköts till döds i natt.Foto: MARKO SÄÄVÄLÄ/TT

Polis och ambulans larmades till platsen strax efter midnatt och flera patruller sökte under natten igenom området.

– Det finns flera vittnen till händelsen, uppgav Tomas Ibstedt, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral, under natten mot tisdagen.

Annons

Ingen är ännu gripen. Ett område spärrades av för teknisk undersökning.

– Vi har genomfört en dörrknackning och vi kommer att finnas i området för att ta reda på vad som har hänt, säger Towe Hägg, polisens presstalesperson, vid 07-tiden.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska teknikerna ha samlat in flera fynd under natten, något som polisen inte vill bekräfta.

– Om vi gör eventuella beslag är det sådant som sker i utredningen, som inte jag vill kommentera i nuläget, säger Towe Hägg.

Det är också för tidigt att svara på om skjutningen har koppling till gängbrottslighet eller tidigare skjutningar i närområdet, enligt polisen.

– Att titta på samband eller olikheter i pågående utredningar är en normal utredningsåtgärd, men just nu samlar vi in information om den här händelsen. Sedan är vi medvetna om att det pågår konflikter i vår region, säger Towe Hägg.

Strax före halv nio-tiden meddelade polisen att teknikerna var klara med arbetet och att avspärrningarna hävts.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons