Annons

EU-basen i samtal med Putin

Ukraina • Publicerad 7 mars 2022
EU:s rådsordförande Charles Michel har återigen talat i telefon med Rysslands president. Arkivfoto.
EU:s rådsordförande Charles Michel har återigen talat i telefon med Rysslands president. Arkivfoto.Foto: Olivier Hoslet/AP/TT

Skydda kärnanläggningarna och garantera tillgång till humanitär hjälp, manar EU:s permanente rådsordförande Charles Michel till Rysslands president Vladimir Putin.

"EU står stadigt på Ukrainas sida i försöken att lindra det humanitära lidandet som orsakats av Rysslands aggression och garantera kärnkraftssäkerheten", skriver Michel på Twitter efter ett telefonsamtal med Putin under måndagen.

Annons

Michel betonar att EU "i starkast möjliga ordalag" fördömer det ryska agerandet och att stödet till Ukraina ligger fast.

"Vi kommer att diskutera Ukrainas medlemskapsansökan under de kommande dagarna", lovar Michel via Twitter.

EU-ländernas stats- och regeringschefer samlas i franska Versailles på torsdag och fredag för ett toppmöte som kommer att domineras av kriget i Ukraina.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons