Annons
Nyheter

EU-plan? Var god dröj

Coronaviruset • Publicerad 14 maj 2020
EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen tillsammans med permanente rådsordföranden Charles Michel efter ett av vårens många webbtoppmöten om coronakrisen. Arkivbild.
EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen tillsammans med permanente rådsordföranden Charles Michel efter ett av vårens många webbtoppmöten om coronakrisen. Arkivbild.Foto: Olivier Hoslet/AP/TT

Den som väntar på EU-kommissionens förslag om återhämtningsfond och ny långtidsbudget tycks få vänta vidare.

Löftet om en presentation i början av maj har redan förvandlats till mitten av månaden. Och enligt uppgifter till nyhetsbyrån AFP är det nu snarare slutet av månaden som gäller.

Annons

Tidigast den 27 eller den 28 maj väntas nu förslagen läggas fram, uppgav EU-källor till AFP på torsdagen.

Beskedet kommer bara en dag efter att kommissionsordförande Ursula von der Leyen presenterat grova drag av sina planer inför EU-parlamentet i Bryssel.

– Vi måste stödja dem som mest behöver det, vi måste mana till investeringar och reformer och vi måste stärka våra ekonomier genom att fokusera på våra gemensamma prioriteringar, som EU:s gröna giv, digitalisering och vår motståndskraft, talade von der Leyen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons