Annons
Nyheter

Fortsatta problem på Arlafabrik efter elfel

Olycka • Publicerad 2 mars 2021
Infarten till en byggnad i Arlas fabrik i Vimmerby har spärrats av efter ett strömavbrott. Arkivbild.
Infarten till en byggnad i Arlas fabrik i Vimmerby har spärrats av efter ett strömavbrott. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Delar av Arlas fabrik i Vimmerby har utrymts efter ett strömavbrott. På grund av strömbortfallet uppstod först explosionsrisk då ångtrycket i pannsystemet steg. Detta är åtgärdat, men sedan uppstod nya problem.

– Explosionsrisken i pannan är minimerad, man har lyckats få ner ångtrycket. Problemet har däremot flyttat sig till en anslutande hetvattentank, säger Kenneth Söderberg, räddningschef i beredskap i Vimmerby, till TT.

Annons

Eftersom en pump varit strömlös har trycket i tanken sjunkit och vattnet har expanderat, förklarar han. Därmed finns risk för rörbrott och att det ska spruta ut hett vatten.

Räddningstjänsten är därför fortsatt kvar på platsen med beredskap att evakuera dem som arbetar med att åtgärda problemen. Vid 16-tiden är bedömningen att räddningstjänsten ska behöva vara kvar ytterligare någon timme.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons