Fallen ängel kvar på första plats

Film • Publicerad 1 september 2019
"Angel has fallen"-skådespelarna Gerard Butler och Morgan Freeman går hem hos de amerikanska biobesökarna. Pressbild.
"Angel has fallen"-skådespelarna Gerard Butler och Morgan Freeman går hem hos de amerikanska biobesökarna. Pressbild.Foto: Jack English/Lionsgate/AP

Actionrullen "Angel has fallen" biter sig fast i den nordamerikanska biotoppen för andra veckan i rad. Filmen spelade in 11,5 miljoner dollar under en, för USA, långsam biohelg, enligt .

Det fanns inga egentliga utmanare till den tredje filmen om Secret Service-agenten Mike Banning, spelad av Gerard Butler. De stora filmbolagen valde att inte lägga några storfilms-premiärer denna helg då amerikaner och kanadensare firat Labor Day, vilket de vanligtvis inte gör i biosalongen.

På andra plats kom komedin "Good boys" med 9 miljoner dollar i biljettintäkter. Disneys nyversion av "Lejonkungen" kom på tredje plats.

I Sverige gick "Angel has fallen" in på en tredje plats på biotoppen. Den hade premiär den 23 augusti.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.