Annons
Nyheter

Färdtjänstbolag förlorar trafiktillståndet

Ekonomi • Publicerad 8 december 2020
Transportstyrelsen har dragit in trafiktillstånden för två bolag som skull köra färdtjänst och sjukresor. Arkivbild.
Transportstyrelsen har dragit in trafiktillstånden för två bolag som skull köra färdtjänst och sjukresor. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Två bolag som vunnit upphandlingen för färdtjänst, sjukresor, omsorgsresor samt vissa skolskjutsresor i Sörmland har fått sina trafiktillstånd indragna av Transportstyrelsen, skriver Södermanlands Nyheter. Orsaken är dels att en person i ledande ställning i bolagen dömts för brott, dels problem med den ekonomiska redovisningen av köruppdrag. Regionerna Värmland och Örebro anlitar också bolagen.

De två bolagen vann tillsammans med ytterligare ett bolag upphandlingen i Sörmland som skulle börjat gälla från 2021. Avtalet är värt cirka en halv miljard kronor.

I Värmland kör bolagen fortfarande, med motiveringen att bolagen där har anlitat en underleverantör. I Region Sörmland kan en liknande lösning användas tillfälligt, enligt regionstyrelsens ordförande Monica Johansson (S).

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons