Annons
Nyheter

Fartyg på grund – alla evakuerade

Olyckor • Publicerad 12 maj 2022
En helikopter från Sjöfartsverket bidrog i arbetet. Arkivbild.
En helikopter från Sjöfartsverket bidrog i arbetet. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Passagerarfartyget Diana gick under torsdagskvällen på grund norr om Oxelösund. 25 passagerare och 14 besättningsmän befann sig ombord på fartyget som tog in vatten. Det var dock inte några stora mängder, enligt Sjöfartsverket.

Personerna ombord evakuerades till Oxelösund, förutom fem besättningsmän som skulle stanna kvar och hantera fartyget. Vid 22.30-tiden hade alla personer som skulle evakuerats lämnat fartyget. Inga personer ska ha skadats i samband med händelsen.

Annons

Insatsen samordnades med polis, Sjöräddningssällskapet, sjukvårdspersonal och Sjöfartsverket. Även en helikopter var på platsen.

När evakueringen genomförts är det rederiet som ansvarar för fartyget och tillsammans med Transportstyrelsen och Kustbevakningen bestämmer hur det ska hanteras, uppger Sjöfartsverket.

Diana, som är byggd 1931 och brukar trafikera Göta kanal, var på väg från Vadstena mot Stockholm, skriver Södermanlands Nyheter.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons