Annons
Nyheter

FHM-sajt till salu på nätet

Coronaviruset • Publicerad 2 december 2020
Folkhälsomyndigheten ligger inte bakom domänen. Arkivbild.
Folkhälsomyndigheten ligger inte bakom domänen. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Domänen fhm.se ligger ute för försäljning på nätet, skriver SVT Nyheter. Enligt uppgifter på själva sajten finns två bud, och säljare uppges vara en person om är bosatt i Sverige.

Sajten har ingenting med Folkhälsomyndigheten att göra. Myndighetens kommunikationschef Elisabeth Wall Bennet säger att det är bekymmersamt om domänen skulle riskera att användas för desinformation. Man har tidigare fått erbjudanden om att köpa domänen.

Annons

– Flera gånger per år skulle jag säga.

Då har priset legat mellan 15 000 och 20 000 kronor. Myndigheten har frågat säljaren om priset men ännu inte fått något svar.

Folkhälsomyndigheten har i medier frekvent kommit att förkortas just FHM. Men myndigheten själv använder gärna förkortningen FoHM och den riktiga sajten finns på adressen folkhalsomyndigheten.se.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons