GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fick ny chans – nu pensioneras Cue Channa

Malin Baryard Johnsson gav mästerskapshästen Cue Channa en ny chans – men det höll inte och stoet tävlingspensioneras.
Ridsport • Publicerad 18 februari 2020
Malin Baryard Johnsson pensionerar Cue Channa. Arkivbild.
Malin Baryard Johnsson pensionerar Cue Channa. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

På Cue Channa red Baryard Johnsson OS i Rio de Janeiro 2016 och ett år senare ingick ekipaget i det svenska lag som tog silver i EM i Göteborg.

Det nu 14-åriga stoet har aldrig varit ett lättstyrt fordon. Cue Channa pendlade ofta mellan ytterligheterna, som i EM 2017. Ena dagen gick hon felfritt, andra dagen brakade hon in i hindren.

– Vi har en svag punkt och det är när hon blir lite stressad. Då lämnar hon mig lite och kör sitt eget race, sade Baryard Johnsson då.

Tillbaka i vintras

Sommaren 2018 fick Cue Channa en ny ryttare i belgaren Olivier Philippaerts, men under vintern kom stoet tillbaka till Norrköping.

– Det fungerade inte nere i Belgien (hos Olivier Philippaerts) och då sade vi att vi tar tillbaka henne. Jag hade henne hemma under vintern, jobbade med henne och det kändes bra. Jag tog med henne till Spanien (tävlingarna i Oliva) för hennes skull och den första veckan kändes det jättebra, men under andra helgen blev det ett bakslag.

Det fick Baryard Johnsson att inse att Cue Channa gjort sitt.

Går i avel

– Jag känner henne så himla väl och vet att hon gör allt för mig, men hon litar inte riktigt på sig själv. Då tog jag och Charlotte (Söderström), det är vår häst, beslutet att vi släpper henne från sporten. Det var ganska tydligt att hon mentalt inte är med. Det fanns en osäkerhetskänsla i henne. Hon ska i stället in i avel och få bebisar.

TT: Hur känns det?

– Det känns bra. Så är det. Allt har sin tid. Hon har gjort sin resa och varit en fantastisk häst. Jag vet av erfarenhet att om hästarna börjar tveka är det svårt. Hon måste brinna för det lika mycket som ryttaren.

Henrik Skiöld/TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.