Annons
Nyheter

Filmade krogbråk – åtalas för förtal

Brott • Publicerad 4 april 2022
En 19-årig kvinna åtalas för olaga integritetsintrång och förtal efter ha filmat ett krogbråk och publicerat det på nätet. Arkivbild.
En 19-årig kvinna åtalas för olaga integritetsintrång och förtal efter ha filmat ett krogbråk och publicerat det på nätet. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Två mäns bråk på en restaurang i Helsingborg filmades av en 19-årig kvinna. Filmen lades ut på nätet och fick 155 000 visningar, rapporterar HD.

En av männens arbetsgivare reagerade på filmens innehåll och det slutade med att mannen sade upp sig. Han polisanmälde därefter publiceringen av filmen.

Annons

Polisen kunde via övervakningsfilmer identifiera den filmande kvinnan. Under polisförhöret nekade hon inledningsvis både till att ha filmat och lagt upp filmen. Men när polisen förklarade att hennes mobil skulle omhändertas för undersökning, erkände hon allt.

Kvinnan kommer att ställas inför rätta misstänkt för olaga integritetsintrång och förtal.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons