Annons
Nyheter

Fingerprint Cards vände till vinst

Ekonomi • Publicerad 4 maj 2020
Coronapandemin har skapat kapacitetsbegränsningar hos underleverantörer och stört transporter, enligt Fingerprint Cards. Arkivbild
Coronapandemin har skapat kapacitetsbegränsningar hos underleverantörer och stört transporter, enligt Fingerprint Cards. ArkivbildFoto: Erik Simander/TT

Biometribolaget Fingerprint Cards redovisar en vinst före skatt på 6,5 miljoner kronor för årets första kvartal Det kan jämföras med förlusten på 0,8 miljoner kronor under motsvarande kvartal ett år tidigare.

Intäkterna föll 10 procent till 310 miljoner kronor.

Annons

Enligt bolaget minskade omsättningen till följd av kapacitetsbegränsningar hos underleverantörer och inskränkningar i varutransporter till följd av coronapandemin.

"Vi räknar med fortsatt påverkan av otillräcklig tillgång till produktionskapacitet hos de stora halvledartillverkarna. Situationen har dock förbättrats något i takt med att restriktioner till följd av coronavirusutbrottet successivt har lyfts i Asien", skriver vd Christian Fredrikson i en kommentar.

I rapporten uppger Fingerprint Cards att bolagets marknadsandel inom kapacitiva sensorer för mobiltelefoner har ökat sedan motsvarande kvartal förra året.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons