Annons

Finlands president till USA

Ukrainakriget • Publicerad 3 mars 2022
Finlands president Sauli Niinistö vid ett besök i Malmö i oktober 2021. Arkivfoto.
Finlands president Sauli Niinistö vid ett besök i Malmö i oktober 2021. Arkivfoto.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Finlands president Sauli Niinistö kommer under fredagen att träffa USA:s president Joe Biden i Washington, uppger det finländska presidentkansliet.

"Presidenterna möts i Vita huset och diskuterar Rysslands invasion av Ukraina, krigets inverkan på säkerhetsordningen i Europa och det bilaterala samarbetet mellan Finland och Förenta staterna", meddelas från kansliet enligt Svenska Yle.

Annons

Besöket – som totalt pågår i ett dygn och även omfattar möten med "flera politiska aktörer" – kommer sedan Niinistö träffat de finländska partiledarna, riksdagens talmän och försvarschefen i ett möte i onsdags.

"Jag förstår mycket väl finländarnas oro och behovet att reagera på situationen. Mitt i en akut kris är det ändå extra viktigt att hålla huvudet kallt", sade Niinistö i ett uttalande efteråt.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons