GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fler bostäder säljs utan annons på Hemnet

Ekonomi • Publicerad 21 februari 2020

Allt fler bostäder säljs direkt via mäklaren utan att först läggas ut på Hemnet. Det visar Fastighetsbyråns mäklarpanel där 445 mäklare runt om i landet deltagit.

Det är ett lågt utbud och kräsna kunder som bidrar till utvecklingen, enligt mäklarna.

"Spekulanterna är på hugget, speciellt när utbudet av vissa typer av bostäder är lågt, och söker upp bostäderna innan de publiceras i bredare kanaler", säger Johan Engström, vd på Fastighetsbyrån, i ett pressmeddelande.

Vanligast är direktförsäljningarna i Stockholm och Göteborg där uppemot 20 procent av fastigheterna säljs utanför Hemnet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.