Annons
Nyheter

Flera döda i eldväxling i Gaza

Flera personer har dödats under en israelisk militär insats på Gazaremsan under söndagen. Sex palestinier och en israelisk officer har mist sina liv, enligt officiella källor.
Mellanöstern • Publicerad 12 november 2018

"Vid den här händelsen dödades en IDF-officer och en annan officer skadades lindrigt", står det i ett uttalande från den israeliska militären (IDF).

Sex palestinier dödades också, enligt hälsomyndigheten i Gaza, bland annat en lokal befälhavare för den väpnade grenen av islamiströrelsen Hamas.

Annons

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu meddelar att han avbryter sin resa till Paris och åker hem med anledning av situationen.

Palestinska säkerhetskällor uppger att sammandrabbningen bland annat inkluderade israeliska flygangrepp.

I södra Israel ljöd larm som kan tyda på att robotar skjutits upp från Gazaremsan. Enligt den israeliska militären noterades tio uppskjutningar från Gaza mot Israel.

Två av dem hindrades av israeliskt antirobotförsvarssystem och det är inte känt var de andra robotarna landade.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons