Annons
Nyheter

Flera döms för uppmärksammade rån i Borås

Brott • Publicerad 10 mars 2021
Totalt sex personer döms för en rad rån i Borås. Arkivbild.
Totalt sex personer döms för en rad rån i Borås. Arkivbild.Foto: Thomas Johansson/TT

Sex unga personer döms för att ha varit delaktiga i ett eller flera rån i Borås under hösten och vintern, rapporterar Borås Tidning.

Vid det mest våldsamma av rånen, den 16 november, knivhöggs en anställd i en livsmedelsbutik. En 17-årig pojke döms för grov misshandel för knivhuggen och dessutom för försök till rån tillsammans sin 20-årige medbrottsling.

Annons

Den 20-åringen döms till ett och ett halvt års fängelse för flera brott. Värst påföljd får en 21-åring som döms till två års fängelse för två rån i tillägg till andra trafik- och narkotikabrott. Han står också inför rätta för ytterligare tre rån.

De dömda har rånat och hotat personer i olika konstellationer. Vid ett av flera personrån användes visst våld. Utöver de två fängelsedomarna döms en 19-åring till skyddstillsyn och två 17-åringar till sluten ungdomsvård respektive ungdomsvård och ungdomstjänst, skriver BT.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons