Annons
Nyheter

Två döda när lastbil fick sladd

En man och en kvinna omkom när deras personbil rammades av en mötande lastbil på riksväg 40 i Härryda. Det större fordonet fick sladd och skenade genom mitträcket.
Publicerad 3 november 2018

Olycka

– Det rör sig om en kvinna i 50-årsåldern och en man i 35-årsåldern som är döda. Deras barn i tioårsåldern överlevde, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral, till TT.

Annons

Två personer i lastbilen fördes till sjukhus med lindriga skador.

– Såvitt jag förstår har de inte direkt fått några fysiska skador, men är chockade, säger Johan Ljung.

En andra personbil var inblandad i olyckan men där var det ingen som skadades.

Larmet kom vid 13-tiden på lördagen. Totalt larmades åtta ambulanser och en ambulanshelikopter. Lastbilen körde i riktning mot Borås när föraren tappat kontrollen.

– Varför lastbilen har fått sladd vet vi inte. Men vi kan konstatera faktum, att den gått genom mitträcket och kolliderat med två mötande personbilar, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen.

Olyckan orsakar stora störningar i trafiken i båda riktningarna. Mot Göteborg är det helt stopp i höjd med Bårhultsmotet och trafiken leds om via Landvettermotet. I riktning mot Borås är ett körfält öppet för trafik. Enligt Trafikverket kan det dröja till klockan 22 innan motorvägen är helt farbar igen.

Båda fordonen har tagits i beslag av polisen för en teknisk undersökning.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons