Annons
Nyheter

Flicka våldtagen på väg från skolan

En flicka i Uddevalla utsattes för en överfallsvåldtäkt när hon var på väg hem från skolan på fredagen.
Polisen vill inte uppge flickans exakta ålder men säger att hon är under 13 år.
Brott • Publicerad 4 juni 2022
En flicka har blivit våldtagen i Uddevalla. Arkivbild.
En flicka har blivit våldtagen i Uddevalla. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Enligt polisen drog en okänd man in henne i ett buskage i närheten av en järnvägsövergång.

– Han tar tag i henne och släpar in henne i buskaget för att dölja sig. Där utsätter han henne för det grova brottet, och sedan tar hon sig hem, berättar polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Annons

När flickan lyckats ta sig hem larmade de närstående polisen. Brottsplatsen kunde sedan lokaliseras med hjälp av hundar.

Gärningsmannen beskrivs vara i 20-årsåldern med ljust hår och svarta kläder. Polisen uppmanar personer som eventuellt gjort iakttagelser att höra av sig. Polisen säger sig ha fått "en bra och intressant uppgift" från ett vittne, uppgifter som man nu ska arbeta vidare med.

– Man har sett en person som varit där och rekat innan brottet, som skulle kunna vara gärningsmannen.

Flickan har varit på sjukhus för undersökning och de har säkrat spår på bland annat kläder. Hon ska även höras på nytt under dagen med en särskild barnförhörsledare. Polisen har inga exakta uppgifter om flickans tillstånd just nu.

– Men jag kan tänka mig att hon är både ledsen, besviken och chockad. Det är som en sämre mardröm man vaknat upp ur, säger Christer Fuxborg.

– Det är tragiskt att bli utsatt för något sådant här som man kanske kommer att bära med sig för resten av sitt liv. Därför är vi väldigt måna om att vi tillsammans med allmänheten ska kunna lagföra en person för det här.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons