Annons
Nyheter

Flygresorna ökar - men långt till rekordnivåer

Resandet till och från svenska flygplatser mångdubblades i mars jämfört med samma månad i fjol, men befinner sig fortfarande långt under nivåerna före pandemin.
Swedavia räknar med att behöva genomföra omfattande rekryteringar.
Ekonomi • Publicerad 7 april 2022
SAS-plan på Malmös internationella flygplats. Arkivbild.
SAS-plan på Malmös internationella flygplats. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Swedavias tio flygplatser hade sammanlagt 1,7 miljoner resenärer under förra månaden, enligt statistik från det statliga bolaget. Antalet utrikesresenärer ökade med 545 procent och antalet inrikesresenärer med 273 procent jämfört med mars 2021.

"Mot bakgrund av den snabba återhämtningen har både vi och våra samarbetspartners sedan ett tag tillbaka stora rekryteringsbehov. Bara för Swedavias del handlar det om ett hundratal pågående rekryteringar och det stora rekryteringsbehovet skapar på kort sikt utmaningar i bemanningen i hela branschen", säger Swedavias vd Jonas Abrahamsson i ett pressmeddelande.

Resandet till och från Swedavias flygplatser är dock betydligt lägre än under 2019, det vill säga före coronapandemin som ledde till drastiskt minskat flygande i världen. Antalet utrikesresenärer och inrikesresenärer minskade med 45 respektive 48 procent i mars 2022 jämfört med i mars 2019.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons