Annons
Nyheter

Flyktingar bombade av drönare i Tigray

Ett läger för människor som flytt sina hem i etiopiska Tigray har attackerats av drönare. Ett 50-tal personer har dödats, enligt samstämmiga uppgifter.
Etiopien • Publicerad 9 januari 2022

Uppgifter om flyganfallen kom redan på fredagen, då rebellgruppen Tigreanska folkets befrielsefront (TPLF) gjorde gällande att 56 civila människor i lägret hade dödats. TPLF är en av grupperna som strider mot centralregeringen i Addis Abeba.

Uppgifterna bekräftas av ledare för FN:s humanitära insatser i området, som säger till AFP att "tiotals" personer är drabbade och att ett ospecificerat antal har dödats.

Annons

Nyhetsbyrån har också talat med en person som arbetar på det största sjukhuset i Tigrays största stad Mekele och denne räknar till 55 döda och 126 skadade.

Alla hjälpinsatser i Tigray har ställts in tills vidare med anledning av ett risken för ytterligare drönaranfall, meddelas från FN-håll.

Den etiopiska regeringen har inte kommenterat uppgifterna. Händelseförloppet i den konflikthärjade regionen i norra Etiopien är svårt att belägga, då större delen av den har isolerats från omvärlden.

"Upptrappningen av flyganfall är oroväckande och vi påminner återigen alla konfliktens parter att respektera sina åtaganden enligt internationell humanitär lag", heter det i uttalande av FN:s samordnande hjälporgan Ocha.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons