Annons
Nyheter

Förhör om Vita husets koppling till Proud Boys

USA • Publicerad 6 juli 2022
En video från våldsamheterna i Kapitolium spelas upp under tidigare Vita Huset-medarbetaren Cassidy Hutchinsons förhör. Arkivbild.
En video från våldsamheterna i Kapitolium spelas upp under tidigare Vita Huset-medarbetaren Cassidy Hutchinsons förhör. Arkivbild.Foto: Anna Moneymaker/AP/TT

På tisdag fortsätter kongressutskottet i USA att direktsända utfrågningarna om stormningen av Kapitolium, rapporterar CNN.

Utskottet, som leder utredningen, har inte tillkännagivit några vittnen eller gett någon officiell beskrivning av vad förhören i nästa vecka ska handla om.

Annons

Demokraten Adam Schiff, som ingår i utskottet, har dock tidigare sagt till CBS att nästa utfrågning kommer att fokusera på "ansträngningar att samla mobben". Det ska även handla om kopplingar mellan dåvarande Vita huset och olika extremistgrupper som deltog vid tidigare president Donald Trumps kampanjmöte – vilken föranledde attacken mot Kapitolium. Bland annat utreds kopplingar till Proud Boys, som terrorklassats av Nya Zeeland och Kanada.

I förra veckan vittnade en av Trumps tidigare medarbetare, Cassidy Hutchinson, under en extrainsatt utfrågning. Hon sade bland annat att både Trump och hans stabschef Mark Meadows var medvetna om att våldsamheter kunde komma att utbryta i samband med Trumps tal i Washington DC.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons