Annons
Nyheter

Förlorade Rolexklocka – tvingas betala 176 000

En man i Växjö tvingas betala rättegångskostnader på 176 000 kronor sedan hans Rolexklocka blev stulen på semesterresan.
Brott • Publicerad 6 november 2022
En annan Rolex. Arkivbild.
En annan Rolex. Arkivbild.Foto: Torstein Bøe

När mannen inte fick ersättning för den försvunna klockan från Länsförsäkringar stämde han försäkringsbolaget på 139 000 kronor, skriver Smålandsposten.

Men Tingsrätten gick på Försäkringsbolagets linje och menar att mannen inte kunnat lämna några närmare uppgifter om hur han förlorat klockan och istället tvingas mannen nu betala rättegångskostnaderna.

Annons

Enligt mannen förlorade han klockan, som värderats till 125 000 kronor, efter en festkväll i Marbella. Mannen tror själv att han eventuellt drogats, slagits ner och rånats då han inte har något minne om vad som har hänt.

Han kontaktade både SOS International i Spanien samt den spanska polisen men eftersom mannen inte kan bevisa vad som hänt får mannen ingen ersättning.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons