Annons

Förra storspelaren tillbaka i landslaget

Handboll • Publicerad 1 april 2020
Johanna Wiberg.
Johanna Wiberg.Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

Förra storspelaren Johanna Wiberg är tillbaka i handbollslandslaget – som ledare. 36-åringen är klar som assisterande till nya förbundskaptenen Tomas Axnér från och med i sommar.

"Det här känns så inspirerande och det är med stor glädje jag hoppar på uppdraget", säger Wiberg till handbollslandslaget.se.

Annons

Wiberg avslutade spelarkarriären efter OS i London 2012. Då hade hon gjort 145 landskamper, spelat sex stora mästerskap, vunnit två SM-guld och varit proffs i tre danska klubbar. Hon har hängt kvar i sporten som tv-expert och assisterande tränare i Lugis damlag.

Wibergs första uppgift blir att ta landslaget till EM i Norge och Danmark i slutet av året och OS i Tokyo nästa sommar. Båda kvalen är uppskjutna på grund av coronaviruset.

"Det är självklart jätteroligt. Jag har aldrig släppt intresset för handboll även om jag följt landslaget mer på distans de senaste åren när familjelivet och jobbet tagit sin tid. Nu ska jag in i hetluften igen och det känns otroligt inspirerande", säger Wiberg.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons