Annons
Nyheter

Deppigt slut på börsveckan i USA

Börs • Publicerad 17 mars 2023
Bekymrade miner på Wall Street. ARkivbild.
Bekymrade miner på Wall Street. ARkivbild.Foto: Seth Wenig AP/TT

Det blev en deppig fredag på Wall Street. Ledande börser stängde på minus efter att en ny våg av oro kring amerikanska nischbanker satt spår i handeln.

Värst var det för Dow Jones industriindex, som backade 1,2 procent. Breda S&P 500-index föll 1,1 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex sjönk 0,7 procent.

Annons

Därmed blev det ett dystert slut på vad som annars varit en positiv handelsvecka. Dow Jones var det enda indexet att falla sett till hela veckan, ned 0,2 procent. S&P 500 ökade 1,4 procent och Nasdaq lyfte hela 4,4 procent.

Den senaste banken att oroa investerarna är krisstämplade First Republic Bank, som rasade omkring 33 procent på fredagen.

Därmed har nischbankens börsvärde fallit mer än 70 procent under veckan som gått, trots torsdagens stödpaket från ett dussin storbanker som tillsammans satte in 30 miljarder dollar, motsvarande 314 miljarder kronor, i banken.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons