Annons
Nyheter

Fortsatt starkt stöd för S – MP under spärren

Politik • Publicerad 6 maj 2020
Stödet för Socialdemokraterna har ökat under coronakrisen. Arkivbild.
Stödet för Socialdemokraterna har ökat under coronakrisen. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Stödet för Socialdemokraterna fortsätter att öka. Enligt TV4:s sammanvägning av flera väljarbarometrar får partiet ett stöd på 30 procent, en ökning med 6,4 procentenheter jämfört med mätningen den 1 februari då coronaviruset klassades som samhällsfarlig sjukdom av regeringen.

Det andra partiet som får ett ökat stöd är Moderaterna som går framåt 1,1 procentenheter till 18,9 procent. Övriga partier backar.

Annons

Sverigedemokraterna tappar mest, ned 3,6 procentenheter till 19,9 procent. Både Miljöpartiet och Liberalerna hamnar under riksdagsspärren med ett stöd på 3,7 procent respektive 3,4 procent.

Centerpartiet tappar 1,2 procentenheter (7,5 procent) och Kristdemokraterna 0,3 procentenheter (6,1 procent). Vänsterpartiet hamnar på ett stöd på 9,2 procent, en procent sämre än den senaste mätningen.

TV4 Väljaropinion är en viktad sammanvägning av mätningar från Demoskop, Ipsos, Novus, Sifo och SCB och görs av valforskare vid Göteborgs universitet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons