Annons

Anhållna efter fynd av knark och sprängmedel

Två män i 40-årsåldern har anhållits i samband med att misstänkta föremål hittats på två platser i centrala Göteborg. De två är misstänkta för bland annat förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Polisen ska också ha hittat stora mängder narkotika, uppger .
Brott • Publicerad 10 september 2019
Polisen har inlett en förundersökning om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Arkivbild.
Polisen har inlett en förundersökning om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen larmades vid åttatiden på måndagskvällen. Nationella bombskyddet kallades till ett parkeringsgarage i stadsdelen Landala och kunde där omhänderta ett misstänkt föremål. Enligt tidningen ska sprängämnen hittats i ett fordon tillsammans med stora mängder narkotika. Polisen uppger på sin hemsida att en bil tagits i beslag.

Senare på kvällen kom ytterligare ett larm om ett misstänkt föremål på Smålandsgatan i närheten av polishuset i Göteborg. Flera gator i området spärrades av.

Annons

– Det finns anledningar att tro att händelserna hör ihop på något sätt, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson till .

De två misstänkta kunde gripas under natten och anhölls senare. De är båda kända av polisen sedan tidigare.

Polisen har inlett en förundersökning om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Enligt tidningen förkommer även misstankar om grovt narkotikabrott i utredningen. Polisen vill i nuläget inte ge mer detaljerad information.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons