Annons
Nyheter

Sex anhållna efter Uppsalaskott

Brott • Publicerad 13 juni 2020
En person har frihetsberövats efter en skottlossning i Uppsala. Arkivbild.
En person har frihetsberövats efter en skottlossning i Uppsala. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Totalt har sex personer nu anhållits för en skottlossning i Uppsala på fredagskvällen. Alla sex misstänks för mordförsök samt grovt vapenbrott, enligt Åklagarmyndighetens presstjänst.

Flera inringare larmade om skottlossningen i stadsdelen Gottsunda strax efter 21.30. Polisen inledde en större insats och spärrade av platsen. Strax efter klockan 01 hävdes avspärrningarna. Enligt Upsala Nya Tidning greps fyra personer under fredagen och ytterligare två på lördagsförmiddagen. Samtliga har nu alltså anhållits av åklagare.

Annons

– De anhållna är mellan 20 till 40 år. Det är viktigt att komma ihåg att brottrubriceringen kan komma att ändras, säger Karl Jigland vid Åklagarmyndighetens presstjänst.

Ingen person ska ha skadats under skottlossningen.

Enligt UNT vill åklagare inte uttala sig om fredagens händelser i Gottsunda har någon koppling till flera bråk som ägt rum i området tidigare i veckan.

– Utredningen är inne i ett väldigt tidigt skeende, säger Karl Jigland.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons