GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fyra hjärtan – så vill Centern profilera sig

Centerpartiet har hållit ett förtroenderåd och antagit en riktning för de kommande tio åren – "Framtidsagenda 2030".
Dessutom presenterar partiet en ny logga.
Politik • Publicerad 28 maj 2021
Centerpartiet har presenterat vad man kallar för "Framtidsagenda 2030" och en ny logotyp. Arkivbild.
Centerpartiet har presenterat vad man kallar för "Framtidsagenda 2030" och en ny logotyp. Arkivbild.
Foto: Claudio Bresciani/TT
Nya logotypen samt några historiska exempel.
Nya logotypen samt några historiska exempel.
Foto: Anders Humlebo/TT

Logotypen består av fyra hjärtan som pekar mot mitten. En symbol för vart Centern självt uppger att partiet vill placera sig efter att det nu, mer formellt, tar avstånd från Alliansen och de forna samarbetspartiernas vilja att göra just det – samarbeta – med Sverigedemokraterna (SD).

– Vi valde hjärtan för att det är symboliserar våra värderingar om medmänsklighet och värme. Men det är också ett fint sätt att måla en klöver på, säger Annie Lööf till TT.

"Stora möjligheter"

På en pressträff där agendan presenterades valde man att inte specificera exakt vad sådan mittenpolitik kommer att betyda i valet 2022.

Men klart är att partiet vill kapitalisera på sitt avståndstagande mot SD.

– Där (i mitten) finns det stora möjligheter nu eftersom vi är det enda allianspartiet som säger nej till att förhandla och samarbeta med Sverigedemokraterna, och ja till att genomföra vår politik och stå upp för våra värderingar i mitten av svensk politik, säger Annie Lööf.

Blockera inflytande

I dokumentet talas det även om ett avståndstagande från "socialism, förmyndarmentalitet och vänsterpolitik".

TT: Vad har Centern för hållning till Vänsterpartiet? Har ni diskuterat det på förtroenderådet?

– I dag har vi debatterat och antagit vår långsiktiga strategi. Det handlar om Centerpartiet, hur vi ska utvecklas som parti och vilka frågor vi ska gå till val på. Hur vi ska positionerna oss i det nya politiska landskapet. Vår målbild är att vi ska utvecklas som en självständig borgerlig liberal kraft som inte ger ytterkanterna – varken Sverigedemokraterna eller Vänsterpartiet – inflytande i svensk politik, säger Annie Lööf.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.