Annons
Nyheter

Fyra begärs häktade för människohandel

Brott • Publicerad 7 maj 2020
Fyra personer i Malmö är misstänkta för människohandel för sexuella ändamål. I dag beslutar åklagare om de ska begäras häktade i Malmö tingsrätt. Arkivbild.
Fyra personer i Malmö är misstänkta för människohandel för sexuella ändamål. I dag beslutar åklagare om de ska begäras häktade i Malmö tingsrätt. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Två kvinnor och två män sitter anhållna i Malmö som misstänkta för människohandel alternativt grovt koppleri. Flera kvinnor ska ha blivit utnyttjade.

– Det är ett par stycken, vi vet inte exakt omfattningen. Vi har några personer som vi känner till, men det får utredningen visa, säger kammaråklagare Lena Körner till TT.

Annons

Nu har de fyra misstänkta begärts häktade för människohandel alternativt grovt koppleri. En av personerna har även begärts häktad misstänkt för penningtvättsbrott.

Några misstänkta sexköpare har delgivits misstanke om brott. Sexköpen ska ha skett på olika platser.

Både de fyra misstänkta och de kvinnor som hittills misstänks ha blivit utnyttjade har sitt ursprung i Rumänien.

Åklagaren vill inte berätta om några detaljer i utredningen, men säger om de kvinnor som misstänks ha blivit utsatta för människohandel:

– Självklart finns det en stor utsatthet, det ligger i brottets natur.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons