Annons
Nyheter

Fyra riskerar åtal efter skoldrunkning

Ett eventuellt åtal närmar sig efter drunkningsolyckan på en skola i Falsterbo 2020 som ledde till att en sexårig pojke miste livet. Fyra anställda på skolan är delgivna misstanke om vållande till annans död genom arbetsmiljöbrott.
Olyckor • Publicerad 13 april 2022
Pojken hittades livlös på botten av bassängen under en idrottslektion med 40 elever och tre vuxna på plats. Flera av barnen var inte simkunniga. Arkivbild.
Pojken hittades livlös på botten av bassängen under en idrottslektion med 40 elever och tre vuxna på plats. Flera av barnen var inte simkunniga. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

– Jag driver det vidare mot åtal och de fyra slutdelges i detta nu, säger åklagare Klas Norelius till Sydsvenskan.

Samtidigt riskerar Vellinge kommun böter. Slutdelgivning innebär att de brottsmisstänkta får allt utredningsmaterial och har en månad på sig att svara.

Annons

– Om det inte blir några kompletteringar är min bedömning att det finns skäl att åtala de fyra för att få rättens prövning, säger åklagaren till tidningen.

Pojken hittades livlös på botten av bassängen under en idrottslektion med 40 elever och tre vuxna på plats. Flera av barnen var inte simkunniga.

Arbetsmiljöverket har tidigare gjort en åtalsanmälan och skrev då bland annat att skyddsansvariga ”inte har fullgjort sina skyldigheter enligt arbetsmiljölagstiftningen”. Kommunen har skärpt sina badrutiner efter olyckan.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons