Annons
Nyheter

Gift par åtalas för sexbrott mot flera barn

Brott • Publicerad 1 juni 2020
En gift par, en man och en kvinna i 35-årsåldern, åtalas vid Skaraborgs tingsrätt för en rad grova sexbrott mot flera barn. Arkivbild.
En gift par, en man och en kvinna i 35-årsåldern, åtalas vid Skaraborgs tingsrätt för en rad grova sexbrott mot flera barn. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

En gift par, en man och en kvinna i 35-årsåldern, åtalas vid Skaraborgs tingsrätt för en rad grova sexbrott mot flera barn.

I åtalet beskrivs bland annat en mycket grov barnvåldtäkt som mannen misstänks för, skriver Skövde Nyheter.

Annons

De misstänkta har suttit häktade sedan i mitten av februari och under utredningens gång har fler och fler misstankar riktats mot dem. Brotten rör i de flesta fall olika sexualbrott mot barn. Merparten av brotten ska ha skett i parets gemensamma bostad.

Åtalet omfattar totalt 19 åtalspunkter, där mannen är misstänkt för femton och kvinnan för nio. I vissa fall är de båda misstänkta för samma brott.

Enligt åklagaren är offren alla under 18 år, och i vissa fall även under 15 år. Brotten har pågått under fem års tid. Totalt finns fyra olika målsägande i den stämningsansökan som nu lämnats in.

Bland de tekniska bevisen finns telefoner och datorer som tagits i beslag. I dessa har polisen hittat en stor mängd barnpornografi, bestående av hundratals bilder och filmer. Med några enstaka undantag förnekar paret till brott.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons